Pages Menu
Categories Menu

Parodontologija

Od čišćenja zubnog kamenca, preko inicijalneparodont1 parodontološke terapije s manjim parodontološko-kirurškim zahvatima, sve to obavljamo u našoj poliklinici u svrhu očuvanja zdravlja potpornog tkiva zuba.

Ono je neophodno za održavanje zuba u usnoj šupljini, a time i zdravlja stomatognatog sustava.

Neki od najčešćih i najatraktivnijih:

Gingivektomija je kirurško uklanjanje tkiva gingive (desni/zubnog mesa).

Gingivoplastika je kirurško oblikovanje zdravog tkiva gingive kojim je okružen zub. Niti jedan od navedenih postupaka ne uključuje odstranjenje kosti.

Gingivoplastikom se gingivi daje prirodan izgled (oblik). Tim se kirurškim zahvatom ispravljaju malformacije i asimetrija uzrokovane genetskim faktorom, no zahvat može imati i isključivo kozmetičku svrhu (gummy smile; nejednaka dužina zubi; nepravilan izgled zubnog luka iznad zuba). Gingivoplastika se najčešće radi neovisno o gingivektomiji, no može se obaviti i prije ili nakon gingivektomije.

parodont2Svi zahvati u našoj poliklinici obavljaju se u vrlo ugodnoj i opuštenoj atmosferi .

Iznimno nam je važno da se naši pacijenti ugodno i relaksirano osjećaju, da imaju povjerenje u svoje liječnike i da rezultati terapije budu predvidljivo visokokvalitetni.

Materijali, instrumenti i aparatura koju koristimo u terapiji su proizvod provjerenih dugogodišnjih proizvođača stomatoloških materijala i opreme.