Botox

Vistabel pakiranje i bočica

Botox je prirodni pročišćeni protein proizveden pomoću bakterije Clostridium botulinum, koji blokira prenošenje signala sa živca na mišić i na taj način sprječava njegovu kontrakciju. Već dugi niz godina koristi se u medicini u liječenju različitih bolesti mišića i živčanog sustava.

U estetskoj medicini u terapiji uklanjanja i smanjenja bora na licu, botox je općenito poznat i prihvaćen. Bore lica su posljedica svakodnevnih pokreta mišića i kože s ciljem iskazivanja emocija. Kontrakcija i relaksacija mišića posebice je vidljiva na obje strane nosa, između obrva i oko očiju. Injekcijom botoxa blokira se rad određenih mišića rezultirajući smanjenjem neestetskih pokreta . Koža tretiranih područja postaje zaglađenija i s manje bora, postižući efekt pomlađivanja. Najbolji rezultati postižu se u gornjoj trećini lica, smanjujući ili čak uklanjajući bore oko očiju, između obrva i na čelu. Rezultati botoxa se postižu u kratkom vremenu, prvi efekt već nakon 24 do 48 sati, a jedan tjedan nakon zahvata vidi se konačni rezultat. S obzirom da njegov učinak opada tijekom vremena, što ovisi o pacijentu i mjestu aplikacije, tretman bi trebalo ponavljati svakih 3 do 6 mjeseci. Nakon nekoliko aplikacija, tonus mišića se smanjuje, čime oni postaju sve zaglađeniji, kao i koža iznad njih.

Upotreba botoxa u dentalnoj medicini (Botox® ili Dentox®) je jednostavan nekirurški zahvat. Terapija se sastoji od aplikacije nekoliko malih injekcija botoxa direktno u mišić koji se želi ‘paralizirati’. Blokadom pojedinih mišića lica može se pomoći pacijentima koji imaju dijagnozu bruksizma, u cilju smanjenja intenziteta te nepodesne navike. Na ovaj način umanjuje se destruktivni efekt na zube, zubno meso i zglob čeljusti, kao i osjećaj neugode, boli lica i žvačnih mišića. Prednost botoksa je i njegov privremeni efekt, što je važno kod pojačane blokade mišića. Ponavljanje postupka može dovesti i do atrofije mišića te sve rjeđih dolazaka na tretmane.

Fileri hijaluronske kiseline

Hijaluronska kiselina je sastavni dio kože, a njen nedostatak dovodi do formiranja bora i nezadovoljavajuće estetike lica. Količina koji se nalazi u koži s godinama se smanjuje. Nedostatak se može nadoknaditi unosom umjetnog hijalurona.

Sam postupak se svodi na injekcijski tretman kojim se u kožu unosi punilo (filer) za uklanjanje bora i prevenciju starenja kože. Koristimo isključivo certificirane proizvode. Riječ je o specijalnom gelu kojem je podloga hijaluronska kiselina, a koja je vrlo slična onoj u našoj koži. Proizvod je neživotinjskog porijekla, što znači netoksičan spoj s minimalnim rizikom za alergiju i s minimalnom osjetljivošću kože na mjestu unosa. Tretmani se mogu prilagoditi svakom pacijentu posebno u skladu s njegovim željama, a rezultati su odmah vidljivi. Gel je proziran i unosi se pod kožu u malim dozama s ciljem povećanja volumena i poboljšanja strukture kože. Također ni na koji način ne remeti mimiku i izgled lica. Hijaluron se koristiti za postizanje efekta pomlađivanja kože, za izravnavanje nabora i bora, povećanje usana i oblikovanja kontura lica. Najčešća područja korištenja su usne, područje oko usana, nazolabijalne brazde te mentolabijalna brazda. Trajnost učinka tretmana vrlo je individualna i prosječno traje 6-12 mjeseci, čak i do 18 mjeseci. Ponavljanjem zahvata postiže se maksimalni efekt i produžuju razmaci između ponovnih dolazaka.

Osvježenje usnama hijaluronom, prije i poslje