Doktorice gledaju rendgenske snimke

Kirurgija & Implantati

Ekstrakcija (vađenje) umnjaka, apikotomija, frenulektomija, alveotomija zuba, augmentacija kosti i transplantacija iste, te implantacija su kirurški zahvati koji se mogu obaviti u našoj poliklinici.

Najčešći zahvat u oralnoj kirurgiji još uvijek je vađenje zuba.
Razlozi zbog kojih moramo pristupiti vađenju su mnogobrojni, pa su tako zaostali korijenovi, uznapredovali parodontitis, opsežni upalni procesi na vrhu korijena zubi, potpuno ili nepotpuno neiznikli impaktirani umnjaci, dovoljan razlog za njihovo vađenje. Sama riječ “kirurgija” često kod pacijenata izaziva neopravdani strah, stoga naglašavamo kako se u našoj poliklinici svi oralnokirurški zahvati rade minimalno invazivno, uz lokalnu anesteziju i potpuno su bezbolni.

Implantati

Implantati su zahvaljujući svojoj učinkovitosti, dugotrajnosti i osjećaju prirodnosti koju pružaju smješteni na sam vrh suvremene dentalne medicine. Najbolji su način nadomještanja zubi koji nedostaju. Uspješnost ugradnje je čak 98,5% što je čini jednom od najsigurnijih zahvata u dentalnoj medicini. Zubni implantati su titanski vijci koje kirurškim postupkom ugrađujemo u kost i koji služe kao zamjena za korijen izgubljenog zuba. Titan odlikuje vrhunska izdržljivost i biokompatibilnost, što je od izrazite važnosti kako ga tijelo ne bi odbacilo. Time oni postaju sastavni dio organizma, a rezultat je osjećaj i funkcija zubi kao prirodnih.

Implantati se sastoje od tijela implantata (vijka), nadogradnje ili suprastrukture i krunice. Tijelo implantata postavlja se u kost, a krunica dolazi na nadogradnju i tvori cjelinu koja pruža osjećaj prirodnih zubi. Ugradnja spada u oralnokirurški zahvat koji traje u prosjeku sat vremena, izvodi se pod lokalnom anestezijom i u potpunosti je bezbolan. Kada nedostaje jedan zub najkvalitetnije rješenje je ugradnja implantata. Time se, za razliku od mosta, čuvaju okolni zdravi zubi od brušenja.

Vrlo često u našoj poliklinici prije ugradnje implantata provodimo ortodontsku terapiju, kako bi doveli zube u ispravan položaj i napravili mjesto za implantat.
Upotrebljavamo suvremene, svjetske i kontrolirane implantološke sustave.
Miniimplantati su implantati koji su manjeg promjera od standardnog implantata, a služe za retenciju potpunih dentalnih proteza.

Razlikujemo i ortodontske miniimplantate koji omogućuju brže rezultate ortodontske terapije.

Jedan od najvažnijih preduvjeta za dobru implantaciju i dugoročnu stabilnost implantata je dovoljna količina (volumen) kosti. Idealna oralna higijena je sljedeći lokalni preduvjet za dugoročno stabilan implantat.

PRP (PRF)

PRP (PRF) ili plazma bogata trombocitima je pojam koji se zadnjih godina puno spominje u regenerativnoj kirurgiji, a zahvaljujući napretku dentalne medicine danas je postao i neizostavni dio oralne kirurgije.

PRP je terapija koja se koristi nakon alveotomije, vađenja zubi, za regeneraciju kosti, u implantologiji, za regeneraciju parodontnog tkiva i pomlađivanje lica, jer pomaže u boljem zacjeljivanju operiranog područja time što smanjuje upalu, oteklinu i postoperativnu bol.

Naša krv sadrži sve potrebne komponente za cijeljenje rana, a PRP sadrži visoku koncentraciju svih faktora rasta koji su zaduženi za brzu regeneraciju tvrdog i mekog tkiva.

U našoj poliklinici, cijela se procedura odvija s dobro uvježbanim timom. Procedura je iznimno sigurna, počevši od samog uzimanja krvi pa sve do njene obrade i proizvodnje PRP-a, te plasiranja plazme unutar samog operiranog područja. Uzimanje PRP-a je postao rutinski dio dentalnog posla, a postupak koristimo u mnogim zahvatima kako bi bili bolji i učinkovitiji.

Inman Aligner